Trendi, igényes, INGYENES stockfotókat találtam – ezekkel még tuti nem találkoztál!

2020.10.27.

1. Ugye ezeket ismered és használod?

A honlapom újratervezése során egy dologban biztos voltam, hogy sokkal több képet szeretnék, mint az előzőn volt. Mindent illusztrálni szerettem volna, úgy, hogy minden egységes legyen – egy stílus, egy színvilág.

A rólam készült képek adottak voltak – de nem túl exibicionistaként nem akartam a saját arcom csatolni minden tartalomhoz.

Andi, a honlapom webdesignere szuper képeket talált a témáimhoz, de mivel imádom a drága időmet eltölteni a stock fotóbázisokon, szívesen besegítettem neki a kutatásban.

Nem tudom ti mennyire vagytok képfanatikusok, nekem néha megálljt kell magamnak parancsolni, mert annyira belemerülök ezekbe a honlapokba, és „csak még egy, csak még egy oldalt átnézek”, hátha ott van a legleglegtökéletesebb kép az adot témámhoz.

Előfordul, hogy az ügyfeleimnek nincs annyi, és olyan minőségű saját képe amivel folyamatosan ugyanolyan szinten, érdekesen tudjuk a posztokat illusztrálni, ezért szoktam stock fotókat is alkalmazni – szerintem egyáltalán nem ördögtől való 😊

Nekem az a három ingyenes fotóletöltős oldal, ami szinte folyamatosan megvan nyitva, és mindig átnézem őket, ha egy adott témában kell keresnem az az unsplash.com, pexels.com és a pixabay.com.

Több évnyi, rengeteg témában való keresés alapján ezt a hármat találom legigényesebbnek jelenleg. Természetesen bőven van átfedés a képek között, de nem tart sokból rákeresni a kulcsszavakra – angolul – mindhárom oldalon.

2. Hogyan lehetnek ingyen a fizetős fotók?

Persze ezek az ingyenes honlapok is sokszor felajánlanak fizetős képeket, és én sokszor elsőre benézem a találatokat, aztán mérgelődöm, hogy de naív voltam amikor a témámra egy szuper kép kijött, amit telitalálatnak éreztem, majd rájövök, hogy jaaa…..természetesen ez fizetős.

Be kell látni, sokszor van úgy, hogy azért a fizetős képért fáj a szívem. De 1 képet, pl. csak egy Instagram poszthoz nem érdemes megvenni. Viszont van lehetőséged hozzájutni a fizetős oldalak tartalmához is ingyenesen.

Hogyan?

 • ADOBE STOCK
  Az Adobe Stock fotóbázis oldalon 10 fotót kaphatsz ingyenesen – ehhez regisztrálnod kell, és meg kell adnod a bankkártya adataid, de az első hónapban kockázatmentesen – vagy akár a 10 kép letöltése után – le tudod mondani az előfizetésed!
  Ezt a feliratot keresd: „Get 10 free Adobe Stock images”
 • DREAMSTIME
  Ezen az oldalon 15 fotót van lehetőséged letölteni 1 hétig ingyenesen. Az Adobe Stock-hoz hasonlóan itt is meg kell adnod az adataid, és javallott a letöltés után lemondani az előfizetést, hogy ne vonódjon le a kártyádról pénz a későbbiekben. A Dreamstime egyébként kínál ingyenes fotókat is, amik bármikor letölthetőek, itt találod ezeket.
  Véleményem szerint ezek a „retro” fotóik, néhol megmosolyogtatók voltak, amikor egy-két témában keresgéltem. De érdemes ezt is átnézni, mert biztosan vannak időtállóak is a kínálatban.
 • SHUTTERSTOCK
  Több mint 316 millió képből itt is kiválaszthatsz, letölthetsz és természetesen meg is tarthatsz 10 db-ot ingyenesen. Az első hónapban néhány kattintással egyszerűen lemondható a regisztráció, de ha szeretnél hosszabbítani mindössze 29 dollárba kerül az első év.

3. Ingyenes fotómegosztó oldalak – más, mint a többi

Nagyon sokat kutattam az elmúlt hetekben – ha már időhiányában 5x annyi ideig készült ez a cikk, mint kellett volna – , és találtam olyan ingyenes „fotóletöltős” oldalakat, amin nem azok a standard ingyenes fotók köszönnek vissza, amit egy adott témára 80%-ban megtalálsz ugyanúgy pl. a pexels.com és unsplash.com-on is. Olyanokat ajánlok most nektek, amiken szép, trendi, igényes – női témákhoz csatolható képeket találtok:

KABOOMPICS.COM

Kezdjük a kedvencemmel!

Amikor sokan az alapján tervezik a tartalmaikat, hogy az instafeedjük következő kockájába mi fog passzolni (én imádom a szépen megtervezett feed-eket), akkor nagy segítség lesz ez az oldal.

Amellett, hogy olyan gyönyörű fotókat találtam itt, amiket eddig máshol még véletlen sem, szín alapján is lehet keresni. Ha megtaláltad a legtökéletesebb képet, akkor pedig kapsz egy hozzá passzoló színpalettát, ami segít akár a kép további szerkesztésében, vagy bármilyen egyéb grafikai munkához. Főként, ha nem Photoshopot és egyéb bonyolultabb grafikai programot használsz, ahol egyszerűbb kinyerni ezeket a színkódokat a képekből.

FOODIESFEED.COM

Az ételfotók ( #foodporn hashtag biztos megvan 😊 ) az egyik legnépszerűbbek Instagramon, és minden étellel kapcsolatos téma – ha persze illeszkedik a témádhoz – várhatóan jól fog teljesíteni. Kicsit hiányolom a tematikus fotóbázisokat, így legalább az ingyenes ételfotós oldalt mindenképp kiemelném.

Éhesen meg ne nyisd 😊

BURST

Trendi, modern fotókat találtam itt, azért emelem ki, mert bár nem néztem át az összes témát, de soksok újdonság volt benne, amelyekkel eddig nem találkoztam még.

4. Extra trendi képek mégmégmég – de mégis honnan?

Ha szeretnéd továbbá olyan fotókkal illusztrálni a tartalmaid, amelyek kevésbé elterjedtek, amelyek nem találhatóak meg a fenti lehetőségek egyikén sem, de mégis 100%-ig ingyenesek akkor most figyelj.

Bízom benne, hogy nektek is annyira fognak ezek a lehetőségek tetszeni, mint amennyire én ámuldoztam a képek láttán.

OHTILLY

Nőies képek, egy csipet luxussal kreatív vállalkozónőknek – így ismerteti szolgáltatását a főoldalon a képek készítője, Tilly. Az ausztrál hölgy, mint stílusos stock és női márkafotós, azonnal megkaparintható, 15 ingyenes képet ad feliratkozás után. Nem érdemes leiratkozni a hírleveléről, mert minden hónapban újabb ingyenes képeket ajándékoz követőinek, segítve, hogy mindig frissíteni tudd szezonálisan a képállományod!

SHAY COCHRANE

Mint reklámfotós és termékstylist 20 szuperjó képet kínál azonnali letöltésre Shay.

Alig bírtam kiválasztani, hogy tőle melyik képet emeljem be ide a cikkbe, annyi jó van. Végül ezt választottam. (Nem tudom mondtam-e már, hogy vonzódom a flatlay képekért 😊 )

HAUTE STOCK

Ezekért a pasztel színvilágú, nyugalmat és stílust árasztó képekért is odavagyok. A 20 ingyenes fotót itt éritek el. És nagyon figyeljetek, azt ígérik minden hónapban jönnek az újabbnál újabb ingyenesek 😊

Bár én most az „irodai-laptop” lifestyle képet emelem ki, de ilyenek is vannak ám:

KATIE HARP CREATIVE

Mint Pinterest marketing specialista igazi „pinterest képeket” készít, és kínál ingyenesen elérhetőteket is természetesen csalogatónak:

Az ő képeit is nyugodtan használhatjátok a blogcikkekben, a social media posztokban, weblapotok illusztrálásaként.

PIXISTOCK

Alicia, azért hozta létre a Pixistock oldalt, hogy segítsen a női vállalkozóknak időt spórolni, és magasabb vizuális szintre emelni a tartalommegosztásuk, ami segít egy nagyobb bevétel elérésében is.
Az ő ingyenes fotóit itt tudjátok igényelni: https://pixistock.com/free-stock-photos/

STYLED STOCK SOCIETY

Itt most a kedvencemmel zárom. Ez az ízlésvilág nagyon közel áll hozzám, és alig várom a következő hónapot, hiszen azzal, hogy letöltöttem a 20 ingyenes képet itt mindig kapni fogom az újabbnál újabb képeket ajándékba.

Ezek után azt hiszem már csak szöveges tartalmat kell gyártanunk, mert a képek adottak. A mai Instagram által vezérelt közösségi kalandozásokban pedig kikerülhetetlen, hogy minél egyedibb, maibb, „görgetést megállító” képpel illusztráld a témád.

Ha te nem akarsz sok időt a tökéletes képek felkutatására áldozni, vagy nem vagy elég magabiztos a szövegek, blogcikkek, posztok megalkotásában keress meg feltétlen. Szívesen megtalálnám a te vállalkozásodhoz leginkább passzoló képeket is!