#aludjcsakéndolgozom – Interjú Barna Adrienn gyermekes utazási szakértővel, utazási iroda tulajdonossal. 

„Tulajdonképpen csak egy hétig nem dolgoztam a kislányom születésénél, előtte és azóta is folyamatosan dolgozom.”

2020.11.15.

Mint sok mindent, a nyaralásunk is szeretem időben elkezdeni tervezni, szervezni.

Általában még a téli hónapokban órákat képes vagyok böngészni  az utazós blogokat, szállásajánló oldalakat (legalábbis gyerek előtt nem sajnáltam az időt erre). Ha megvan az úti cél, akkor szoktam kérni utazási iroda segítségét, mert tapasztalataim szerint a tipikus nyaralós úticélok kedvezőbbek csomagáron.

Tavaly még fogalmunk sem volt róla, amikor foglaltunk, hogy a 2020-as esztendőben a maszk is elengedhetetlen, sőt kötelező lesz a kézipoggyászunk összekészítésénél – ha jól emlékszem még bőven a vírus előtt, 2019. ősz végén lefoglaltuk augusztus végére a nyaralásunk.

Mivel mindenki azt hangoztatta, hogy nyárra eltűnik a járvány, meg sem fordult a fejünkben, hogy lemondjuk. Majd jött az e-mail júliusban, hogy a hotel, ahova mentünk volna nem nyit ki, és ekkor jött a képbe Barna Adri, aki családi utazásokra specializálódott utazási irodát (is) vezet.

Már akkor éreztem, hogy ő biztosan ki fog húzni a „bajból”. Ismeretlenül is rácsörögtem, egy picit sem tartva attól, hogy zavarni fogom – a zárt csoportjának már tagja voltam, és a varázslatos ajánlatok között megbújt az ő kedves, segítőkész személyisége is.

Ő azt ígérte, hogy max. holnapig küld nekem alternatívákat, és ne aggódjak, találni fogunk olyan megoldást ami ár-érték arányban is megfelelő lesz – mert persze már bőven csak főszezonos árakban gondolkozhattunk.

Minden így is lett, újra volt miért várni a nyár végét. Bár az elutazásunk nem volt zökkenőmentes, lévén, hogy indulásunkat megelőző nap jelentették be, hogy minden ország piros lesz, Adri maximálisan mellettünk ált, segített mindent intézni, minden követ megmozgatni, hogy a hazaérkezésünk után is minél kevesebb időt kelljen karanténban töltenünk.

Adrinak az utazáson és azok szervezésén túl Lili lánya a mindene, ráadásul kislánya születése után szinte rögtön vissza is állt a munkába, és az anyukai teendői mellett párhuzamosan építette fel saját brandjét, mely ma már elsősorban gyermekes családok utaztatásával foglalkozik, családoknak nyújt jobbnál jobb kikapcsolódási programtippeket.

Az alábbi interjúban megismerhetitek ti is őt, aki sokszor sokkal többet nyújt a családoknak, mint, hogy leszervezi álmaik utazását.

1. Mint szintén utazni imádó ember irigylésre méltónak gondolom a szakmád…családokat teszel boldoggá azzal, hogy megtalálod számukra a tökéletes utazási célpontokat. Milyen út vezetett idáig, hogy ma már a legtöbb „mami csoportban” ha valaki gyerekkel keres utazást a legtöbb kommentben Téged taggelnek be? Mindig is az utazás szerelmese voltál?

Barna Adrienn gyerekkel.hu

A szakmám, egy szerelem. Kezdetben hosszú évekig csak a belföldi turizmust erősítettem. A 2011-ben alapított vállalkozásom is évekig a belföldi turizmusra koncentrált, ennek köszönhetően rengeteget utaztam belföldön. Miután megszületett a kislányom, elkezdtem a gyerekbarát szálláshelyeket, éttermeket, szabadidős lehetőségeket felkutatni és akkor szembesültem vele, hogy egy totál káosz az egész szegmens.

Alkalmanként előfordult, hogy félrevezetőek voltak a hirdetések és a szálláshely/program/étterem köszönőviszonyban sem volt a valósággal. Ekkor elhatároztam, hogy létrehozok egy zárt csoportot, ahol kizárólag olyan tagoknak biztosítok belépési lehetőséget, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, hasonló színvonalú szolgáltatásokra éhesek, ez 2017. augusztus óta működik.

A zárt csoport célja az volt, hogy egymást segítsük utazással, gyerekbarát éttermekkel és gyerekprogramokkal kapcsolatos tippekkel, információkkal, élményekkel, beszámolókkal. A negatív kritikával én mindig egy picit óvatosan bántam és igyekeztem a csoport lelkét is inkább a (jó)élményalapú beszámolók felé terelni (ami nekem rossz az másnak nem biztos és fordítva). A csoport gyorsan gyarapodott, de húztam egy határt és igyekeztem inkább a minőséget megtartani, mintsem több tízezres/százezres csoporttal büszkélkedni.

Régóta kacérkodtam azzal a gondolattal, hogy bővítem a tevékenységi körömet külföldi utazásokkal – nem állt ez sem távol tőlem, hiszen a Travelbooggie-n nagyon sok utazási iroda hirdette külföldi útjait – európai, egzotikus, hajós, síelős – de egyik sem volt kiemelkedő például a gyerekbarát utazásokban. Mivel a kislányommal elég sokat utaztunk külföldre, nem is volt kérdés, hogy mi lesz a következő lépés – természetesen egy saját utazási iroda, amely elsősorban családi utazásokra specializálódik.
Pontosan tudom, hogy milyen nehéz megtalálni a megfelelő helyet úgy, hogy a család minden tagja jól érezze magát.
Én igyekszem nem csak megtalálni a tökéletes álomnyaralás helyszínét, de mellette sok sok extra dologra is odafigyelek, amely a család kényelmét szolgálja: lehetőleg normális időpontban induljon a repülő, a lehető legrövidebb idővel történjen az átszállás, ne legyen hosszú a transzferút, a szálláshelyen az igényeknek megfelelő gyerekbarát és felnőtt szolgáltatások is legyenek, és a legfontosabb, több belső és külső fórumon ellenőrzöm a szálloda értékelését.

A munkámat szívvel-lélekkel végzem. Emlékszem, hogy az első hónapokban nem tudtam aludni, annyira izgultam minden utasomért. Izgultam, hogy ne késsék le a járatot (ilyen is volt), hogy elégedettek legyenek a szálláshellyel, hogy rendben hazaérjenek. Amikor az utasaim (jellemzően 98%-uk) alig, hogy megérkeztek a szálláshelyükre, már kaptam is tőlük az üzenetet, hogy milyen csodás minden és mennyire hálásak nekem ezért – akkor mindig egy különleges eufórikus érzés kerít hatalmába, ami minden fáradozást, minden izgalmas pillanatot feledtet velem.

Számomra az, hogy a legtöbb „mami csoportban” engem ajánlanak óriási boldogsággal tölt el, hiszen ez egyfajta visszaigazolás, hogy amit csinálok az jó és ebben a virtuális világban megkaptam tőlük az egyik legnagyobb értéket, a bizalmukat.

2. Én, mint a nyaralásunk szervezője ismerhettelek meg, de már ott kiderült számomra, hogy Te nem az a tipikus „utazási irodás csaj” vagy. Nálad jóval többet kap az ember – már az ajánlatok böngészése során is. Travelboogie.hu, Gyerekkel.hu, online utazási magazin, prémium családi utazások stb. Mesélj kérlek – miből áll össze pontosan a Travelboogie.hu csoport?

Örülök, hogy ilyen a benyomásod rólam! 😊 sosem szerettem másokat követni/utánozni, mindig igyekeztem újat alkotni, adni másoknak. Az pedig, hogy engem választottatok a nyaralásotok megszervezésére, nagyon megtisztelő és köszönöm!

Az egész sztori a vállalkozásommal indult 2011-ben, majd jött a Gyerekkel projekt. Már magam sem tudom, hogy hány Facebook oldunk és csoportunk van. A Travelbooggie-n elsősorban belföldi utazási-, gasztronómiai – és szabadidős tippekkel találkozhat a látogató. A Gyerekkel.hu zárt csoportban belföldi utazási-, gasztronómiai és szabadidős tippekkel, míg a Gyerekkel VIP-ben a külföldi utazás szerelmesei találhatók. Azt tudni kell, hogy a csoportot kizárólag prémium utazásokra alakítottam ki. A csoport tagjai elsősorban az egzotikus úti célok és az európai prémium utazási ajánlatok iránt érdeklődnek. A Travelboogie egy online utazási magazin, melyen elsősorban inspirálódhatnak az utaznivágyók.

3. Hogyan jutottál arra, hogy a turisztikán belül is specializálod magad, úgy mint Te leszel a gyerekes utazások szakértője?

Ahogy már korábban is említettem, elsődlegesen a csoportom inspirált, mert azt láttam, hogy sokan elvoltak veszve, mert tanácstalanok voltak, hogy hova menjenek nyaralni/telelni.

Ekkor úgy éreztem, hogy itt az idő, fejlődnöm kell tovább. Sokan azt mondták, hogy családokat utaztatni egy elég nehéz szegmens – ami igaz is!

Én ezt egy egyszerű példával magyarázom: ha például nem értesz a marketinghez, akkor izzasztó egy hirdetési szöveget megírni…

Barna Adrienn gyerekkel.hu

A családok, a gyerekek egy speciális szegmens, nagy odafigyelést igényel. Anyaként nagyon szeretem a gyerekeket és örömmel keresem meg nekik azt a szállodát, ahol a legmenőbb csúszdák vannak, ahol szuperjó játszószoba van, vagy miközben animátorok szórakoztatják őket a szülők is elvonulhatnak egy picit.

Minden ajánlatot úgy készítek el, hogy leellenőrzöm a képek alapján a szálláshelyet és ha úgy ítélem meg, hogy oda bármikor örömmel vinném a gyermekemet, akkor kiajánlom a családnak, ha nem, akkor nem teszem meg, még akkor sem, ha nincs más opció – inkább hagyom, hogy elmenjen máshoz foglalni.

4. Melyik marketing eszköz segíti a legtöbb foglalást nálad? Azt látom, hogy a Zárt csoportjaid dübörögnek – milyen elhatározásból hoztad ezeket létre, melyik milyen közönségnek szól?

Zárt csoportjaimon mellett, törzsutasaim is ajánlanak a barátaiknak. Egyelőre ez így minden szempontból kielégítő számomra. A Gyerekkel.hu zárt csoportom elsősorban a belföldi utazásokra és szabadidős lehetőségekre fókuszál, míg a Gyerekkel utazók VIP klubja a premium külföldi utazásokra.

5. Kikerülhetetlen kérdés – hogyan hatott a vírushelyzet a cégedre – milyen reményeid vannak a jövőre nézve?

2020. március közepén, amikor még csak Kínában tombolt a járvány, senki nem hitte, hogy ekkora leállás lesz a szakmámban a vírus magyarországi megjelenését követően. Ekkor elkezdtük tömegesen törölni a befoglalt utazásokat, majd reménykedtünk a nyári szezonban – ami némi akadozással elindult. Jelenleg is vannak foglalásaink (téli/tavaszi egzotikus utazások), de közel sem annyi, mint mondjuk március előtt. De én is folyamatosan figyelem az események alakulását és minden biztonsági szempontot megvizsgálva készítek ajánlatokat az utazni vágyó családoknak.

Tulajdonképpen utazni lehet, senki nem tiltja, azonban annak, hogy valaki utazhasson feltételei vannak.

6. Személyes posztjaidból az jön le, hogy páratlan anya-lánya szövetségetek lehet a kislányoddal, Lilivel. Ő Partner volt kisebb korában is abban, hogy Te mellette tudj dolgozni? Mindig is dolgozó anya voltál? Hogyan tudtad a szakmai és anyai mivoltod együtt menedzselni az elmúlt években, amikor kisebb volt még a lányod?

Tulajdonképpen csak egy hétig nem dolgoztam a kislányom születésénél, előtte és azóta is folyamatosan dolgozom. Ennek az az elsődleges oka, hogy amikor várandós voltam a kislányommal, akkor hirtelen egyedül maradtam.

Az első 3 évben az Édesanyám segített, aztán elkezdődött az óvoda és egy picit „könnyebb” lett, hogy 8 órát tudtam úgy dolgozni egy nap, hogy közben nem kellett további dolgokra koncentrálnom.

Nagyon mély anya-lánya szövetségünk van a kislányommal. Igazán különleges gyerek, akire nagyon büszke vagyok és ő is rám.

Barna Adrienn gyerekkel.hu

7. Most kezdte Lili az első osztályt. Említetted, hogy 6 hónaposan már a tengerentúlra utaztatok együtt. Sejtem, hogy őt se kell noszogatni, hogy pakolja be a bőröndjét, ha készültök valahova. Mi a TOP1 kedvenc helyetek (konkrét hely, szálloda stb., bármi) és miért?

Igen, 6 hónapos volt, amikor Amerikába utaztunk, hogy New Yorkban töltsük a karácsonyt és Floridában a szilvesztert. Mai napig imád utazni. Ma épp meglátott egy repülőt és azt mondta nekem; – Anya, nekünk ott kellene ülnünk azon a repülőgépen. Nekem nagyon hiányzik az amikor kimegyünk a repülőtérre és felpakoljuk a tájlainkat a szalagra.

TOP helyünk Olaszország. Nagyon sokszor repültünk/utaztunk már Olaszországba. Olyan is előfordult, hogy csak egy hosszú hétvégére. Imádjuk az olasz konyhát, a tengeri herkentyűket, a fagyit, Toszkánát, a vendéglátósok kedvességét és Olaszország illatát.

8. Ha nem lenne a mostani sajnálatos helyzet, semmi nem számítana – bárhova elutazhatnátok holnap – milyen úti célt választanál pontosan?

Egyértelműen a Maldív-szigetekre utaznék. Van ott pár kedvenc szigetem. 😊

9. Utazzunk tovább gondolatban – se koronavírus, se korlátozások -.

Milyen úticélt ajánlanál azoknak a kisgyermekes, sokat dolgozó anyukáknak, akik fognák magukat és legszívesebben 2-3 napra mindent félretennének – igen, még a legfontosabbat, a gyermeküket is, és a legjobb barátnőjükkel útra kelnének, gondtalan, koktélozós, éjszakát végigtáncolós/vagy végigalvós élményeket szerezni – hogy utána újabb 365 napban maximálisan teljesítsenek, mint anyuka és mint munkaerő?

Szerencsére ilyen megkeresésem is szokott lenni. Ebben is elég jónak érzem magam. embarassed

Volt egy anya-apa páros, akiknek 3 gyermekük van és 5 napra felszabadult a babysittere, ezért elutaztak 3 napra a Maldív-szigetekre.Imádták minden percét.

Ha gyerek nélkül, akkor Róma, Izland, Portugália jöhetne szóba. smile Nem lennék elég bátor távolabb utazni.

10. Másnak az utazás a töltekezés, téged maximalistának gondollak, aki még a saját kedvtelésből történő utazása alatt is legalább fejben dolgozik – értékeli, teszteli az adott környezetet, és rögtön tudod is kiknek lenne tökéletes majd egy kiajánlóban. Ha az utazást nem mondhatnád mi az, amit még szeretsz csinálni, ami energiát ad a hétköznapokra és kedves számodra? 

A kislányommal töltött időn kívül, a természetben lenni, a főzés, a kedves emberek közelsége, a karitatív tevékenységek, az énidő.

Kívánom, hogy nagyon rövid időn belül újra szárnyalni tudj a munkádban is, minden gond nélkül, örömet szerezve ezzel nagyon sok családnak – és alig várom, hogy az enyémnek is.  

 

Kedves Olvasóm, ha ajánlanál nekem olyan anyukát, aki a családi feladatai mellett egészen bámulatosan helyt áll saját vállalkozásában is, kérlek küld el nekem Instagram vagy Facebook üzenetben!